• fsmextendido act368 notas 2815b

last modified June 28, 2017 by facilitfsm


DOCUMENTACIÓ DEL FÒRUM ECONOMIES COL·LABORATIVES PROCOMUNS

Recursos i models de governança procomú: Decidim en economia

28 de juny de 2017 - 17h 
Col·labora recollint el que es parla a la sessió en els 4 apartats següents


Apunts

Pren apunts lliurament aquí i marca amb #R #O #P #C les línies per passar-les després als 4 apartats de sota #Risc #Oportunitat #Proposta #Comentari
O segueix el que algú altre està escrivint i ves copiant i enganxant les línies als apartats per endreçar-ho.

Xabier Barandiaran, Arnau Monterde, Antonio Calleja, Mònica Garriga

Decidim es una plataforma digital para la democracia participativa. Una infrastructura que pugui utilitzar-se en diferents projectes, quines necessitats tenen les iniciatives econòmiques per govenrar-se.
Decidim treballa en una dualitat que es dona en molts sistemes de govern, ciutadania i govern, amb una serie de mecanismes digitals que permet processos de participació, i aquest procés s'articula de diferents fases, amb diversos components (cites presencials, sistemes de vot,...) òrgans de govern, consultes massives (referendums,...) 

Vivim en un espai digital en la presa de decisions que està invadit i cal buscar alternatives #O

Un repte per les economies colaboratives és que no tenen recursos 

l'economia productiva té un eix dividt en públic i privat, i un vertical que centralitza els beneficis i control o els distribuiexi. A la dreta a dalt, grans corporacions, a lesquerra el govern o els municipis, que treballen per un interès públic, a baix a l adreta, exemples de microeconomia connectada en xarxa, laeconomia de plataforma , malanomenada collaborativa, controlades les dades, interaccions, etc per grans corporacions. a baix a l'esquerra, una economia sostenible descentralitzada de benefici public i comú, és el que busquem, i decidim pot permetre a la societat que s'organitzi millor, per exemple el CAB (consell d'associacions de bcn) ho està valorant, pot servir per que els agents d'una economia col.laborativa puguin autogovernar una plataforma .

Decidim, 100% software lliure, autogovernada,...  Decidim Barcelona és la plataforma de l'ajuntament de Barcelona, també la diputació, la generalitat en un futur pròxim, 

Com funciona. dissenyat per articular processos de participació, fàcilment configurable a mesura de les necessitats. No existeix relació entre el teu nom i les teves dades personals, 
components i mòduls, trobades presencials, debats, dades,, panell d'administració 
funciona per moduls, modul central i la resta que es van acoplant, es pot fer creixer la plataforma sense canviar la resta del framework, això facilita que s'hagi adoptat per altres municipis, construim un relat comú que adopten les altres ciutats, privacitats, seguretat, participació vinculant, el codi juridic que està darrere el decidim es transfereix també. 

Comunitat metadecidim 



Mapa de Riesgos y  Oportunidades

¿Qué retos y oportunidades representa la construcción de una gobernanza democrática de plataformas de economìa colaborativa procomún?




repositorio modelos de gobernanza
mecanismos orientados a la igualdad, la toma de decisiones, que todos los que participan en el proceso tengan forma de aportar
gamificación, en particular que se tengan en cuenta actividad offline no solo online, y que hubiera indicadores qualitativos, que genere diferentes niveles de gradacion en toma de decision 
algoritmos que palien las condiciones de acumulación, matchfunding y social coin, alertas y recordatorios , de que la plataforma està activa.
modulo o indice de buenas practicas 



#Risc

Recull a continuació allò que creus ara mateix amenaça el “sector” de l'economia col·laborativa tractat en aquesta sessió.
Posa cada ítem en una línia que comenci per asterisc 

 

#Oportunitat

Recull a continuació allò que creus que ara o en breu representa una possibilitat per crèixer o millorar l'economia col·laborativa tractat en aquesta sessió.
Posa cada ítem en una línia que comenci per asterisc 

 
 

#Proposta

Recull a continuació idees o plans concrets (teves o d’altri) basats en els riscos i oportunitats detectats de l'economia col·laborativa aportats en aquesta sessió.
Posa cada ítem en una línia que comenci per asterisc 

 
 

#Comentari

Altres idees recollides durant aquesta sessió que creus important destacar aquí...



Cartografia

Contribueix a cartografiar els actors de l'economia col·laborativa i el procomú

Organitzacions mencionades

Quines organitzacions s'han mencionat a la sessió


Projectes mencionats

Quins projectes o iniciatives s'han mencionat a la sessió

Paraules clau

Sintetitza en paraules clau els temes tractats en aquesta sessió

------------------------
Aquesta documentació s'incorporarà al wiki semàntic Teixidora.net on en pots fer el buidat

Comparteix les teves aportacions també a Twitter i Quitter #ProcomunsBCN
--------------------------
Teixidora.net fa servir els pads de La Mar de Bits - serveis telemàtics per a iniciatives amb consciència ètica i social que parlen el llenguatge del procomú. Gràcies!